Az eladó ingatlan hirdetés csak akkor éri el a célját, ha alaprajz is fel lesz tüntetve a fotók mellett. Az alaprajz segít megszűrni a vevőket, így csak olyan érdeklődők fognak jelentkezni, akik az ingatlan elrendezését már biztosan megfelelőnek találják. Kerüld el a felesleges mutatásokat! Használj alaprajzot az ingatlan eladáshoz, hogy könnyebb legyen a dolgod.

online-rajz

Mindig használj alaprajzot az ingatlan hirdetésnél!

Azt már tudod, miért kell alaprajz az ingatlan hirdetéséhez. Most megmutatom, hogy miként tudod elkészíteni az online is használható alaprajzot, amit majd fel tudsz tölteni a hirdetésedhez is.

Ahhoz hogy egy online is használható alaprajzot tudj készíteni elsőként szükséged lesz az ingatlan méreteire. Ha vannak tervek a lakásról, akkor csak meg kell keresni az alaprajzot, ha nincsenek meg a tervek, akkor pedig le kell rajzolni a lakást és fel kell mérni a méreteket (papír, ceruza, mérőeszköz).

Alap megoldás

Ez egy olyan megoldást, ami sok munkát nem igényel. A célnak meg fog felelni, de én személy szerint nem tartom egy minőségi megoldásnak, így én nem ezt használom. Ha meg vannak a tervek és ebben található alaprajz, akkor azt lefotózva fel lehet majd tölteni a hirdetés képei közé. Én azért nem tartom egy jó megoldásnak, mert ezek a befotózott alaprajzok adatokkal és méretvonalakkal zsúfoltak, így nehezen átlátható, így nem ad igazi segítséget a vevőnek, sőt ha nem látja át az elrendezést, akkor pont az ellenkezőjét éred el.

Ugyanilyen alap megoldás az is, ha a felmért alaprajzot kézzel és vonalzóval készíted el és ezt fotózod le majd töltöd fel a hirdetésedhez. Ha más lehetőséged nincs akkor, használd az előzőek közül valamelyiket, mert még mindig jobb, mint ha nem tennél alaprajzot a hirdetésedhez, de ha tudod akkor a következő megoldást alkalmazd.

műszaki rajz

A befotózott műszaki rajz nehezen átlátható, mert túl zsúfolt.

Köztes megoldás

Ehhez kell némi felhasználói szintű PC ismeret. Minden számítógépen van saját rajzprogram. A Windows-on pl. a PAINT. Ez egy elég kezdetleges rajzprogram, de alkalmas arra hogy akár egy alaprajzot is rajzoljon vele az ember. Bár csak azoknak ajánlom aki már használta! Az így elkészített rajzot is le lehet menteni a számítógépre és használható az eladás során.

Menj biztosra az ingatlan eladásnál! Kattints a gombra és olvasd el a részleteket.

Profi megoldás alaprajz készítéshez.

Én mindig ezzel a módszerrel készítem el azt az alaprajzot, aminek a segítségével bemutatom az ingatlan elrendezését, elkerülve ez által azokat a felesleges ingatlan megtekintéseket ahol a nem megfelelő elrendezés miatt mondanak nemet a vételre.

színes-alaprajz

Színes jól átlátható alaprajz online rajzprogrammal rajzolva.

Itt is szükség lesz az ingatlan vázlatára és a méretekre, ha nincsenek meg a műszaki tervek. Ha sikerült felmérni és lerajzolni (skicc), akkor az interneten található alaprajz készítő programok egyikével könnyen el lehet készíteni a digitális alaprajzot. A adott program által felajánlott lehetőséget használva le lehet tölteni a rajzot egy kép formátumba (JPG; JPEG) a számítógépe a korábban elkészített képekhez.

Ilyen programok :

Törekedj rá hogy egy letisztult alaprajzot készíts.

Ezeknek mindenképpen látszódnia kell:

  • falak
  • ablakok, ajtók
  • helyiségek neve
  • bejárathoz tegyél egy nyilat, hogy egyértelmű legyen
  • égtáj

Nem feltétlenül fontos, de mivel szinte mindig megkérdezik, így érdemes beleírni a helyiségek méreteit és területét is.

Ami nem kell bele:

  • bútorok, emberek, autók…stb

A cél hogy lássa az elrendezést és a helyiségek nevét a nyílászárókkal együtt és a tájolást. Ennyi és nem több!

FONTOS! Alaprajz nélkül ne hirdess, mert sok felesleges időd megy el a potya ingatlan mutatásokkal.

Az ingatlan hirdetés az egyik fontos része az ingatlan eladásnak. Érdekel milyen részekből áll össze egy profi ingatlan eladás? Klikk ide és meg tudod nézni.

Jó rajzolást!