Vevőként nincs könnyű dolgod ezen a rohanó keresleti piacon. Sok ügyfelem panaszkodik, hogy megint lemaradt egy ingatlanról és már utálja hogy sokszor rálicitálnak egy ajánlatnál. Lehet hogy már neked is ismerős a helyzet, mert már jártál így. Ebben a cikkben megmutatom mire és mikor kell odafigyelni hogy sikeres legyen az ingatlan vásárlás!

lemaradhatsz az ingatlanról

Ha nem vagy résen, akkor már el is vitték az orrod elől!

1. Készülj fel nem lesz egyszerű ingatlant venni!

Sok a konkurensed a piacon! Másnak is ugyanaz a lakás fog kelleni! Csak akkor vágj bele ha előzetesen is felkészülés a vásárlásra. Ez annyit tesz, hogy tudod már, mit, milyet és hol és szeretnél venni! Utána néztél a finanszírozásnak is. Ha kell hitel, akkor voltál bankban és tudod mennyi hitelt kapnál! Már van ingatlanügyekben jártas ügyvéd.

Amíg ezek nem álltak össze, addig nem nagyon érdemes egy ingatlant is megnézni, mert ha tetszik egy és megvennéd, akkor valaki biztosan elviszi az orrod elől, mire összeállnak a vásárlás részletei!

2. Nem kell sok-sok ingatlan ahhoz, hogy megtaláld a megfelelőt.

Tévhit hogy sok ingatlant meg kell nézni! Azok néznek meg sok ingatlant akik mindent meg akarnak nézni, mert nem tudják mit is akarnak. Nézegetnek, hátha megtalálják az igazit.

Lehet ezt könnyebben is! Mivel te már tudod hogy mit, milyet és hol keresel, így neked már csak ezekre az ingatlanokra kell koncentrálnod.
Elsőként nézd meg az interneten található hirdetőportálok kínálatát. Itt is úgy keress, hogy csak a te keresésednek megfelelő találatokat kelljen végignézned. Mivel folyamatosan figyeled az ingatlanokat, akkor 1-2 nap elteltével teljesen képben leszel az aktuális kínálattal és látni fogod hogy milyen új ingatlanok kerülnek a piacra.

TIPP: Érdemes a területileg mérvadó piacvezető ingatlanhirdetési portálokat megkeresned és ezeken figyelni a kínálatot, sőt ha állítasz be hirdetésfigyelő szolgáltatást ezeken a felületeken, akkor folyamatosan kapsz értesítéseket a legújabb ingatlanokról. Használd a részletes keresőt a találatok szűkítésére!

3. Regisztráltasd megad az ingatlanközvetítőknél mint vevő!

Add meg konkrétan mit, milyet és hol keresel. Így sokszor még a piacra kerülés előtt megkaphatod a legújabb ingatlan ajánlatokat!

4. Legyél alapos!

Ha találtál vagy kaptál egy megfelelő ingatlan ajánlatot, akkor módszeresen nézd meg a képeket a leírást. Ami nem derül ki, de neked fontos lehet azt kérdezd meg még telefonon. A lényeg, hogy csak oda menj el ahova érdemes! A felesleges ingatlan megtekintésekkel éppen a jó ingatlanokról fogsz lecsúszni!

5. A sürgetés erejével!

A lehető leggyorsabban menj és nézd meg az ideális ingatlanokat! Ha nem iparkodsz akkor más beelőz és már le is maradtál!

6. Pénz nélkül ne menj ingatlant nézni.

Nem kell 10% foglalóval szaladgálni, de 1-3%-al igen! Ha megállapodtok az eladóval, akkor egy foglalórész otthagyásával már bebiztosíthatod magadnak a lakást addig amíg nem adod át a teljes foglalót. Magyarországon az elfogadott foglaló mértéke, a vételár 10%-a.

Mind a foglalórészt mind a maradéktalan foglalózást le kell papírozni! Erre tökéletes az adásvételi előszerződés, amit magánszemélyként is meg lehet írni két tanúval.

Sajnos ma már sokszor kevés a kézbecsapás, mert az eladónál folyamatosan vannak érdeklődők és ha kap egy jobb ajánlatot akkor hamar feledésbe kerül az a kézfogás. Foglalózd le!

7. A lehető leghamarabb kössetek adásvételi szerződést.

1-2 nap alatt. Ha későbbre kapsz időpontot akkor keress másik ügyvédet! Csak olyan ügyvédhez menjetek aki jártas a jelenlegi banki adásvételek sajátosságaival, ha hitel van az ingatlanon, vagy ha hitelből lesz finanszírozva a lakás!

Remélem könnyebben és potya körök nélkül fogod megvenni az ingatlanod! Ha kérdésed merülne fel a témában akkor keress bizalommal…

Menj biztosra az ingatlan eladásnál! Kattints a gombra és olvasd el a részleteket.